• Met het * teken kunt u zoeken naar termen waarvan u de spelling niet exact weet, of termen waarbij spellingsvarianten voor kunnen komen. Voorbeeld: met de zoekterm Eland* vindt u zowel ‘Eland’ , ‘Elandts’ als ‘Elands’.

  • N.B. Alleen voor de fotoverzameling. Wilt u op straatnaam zoeken in alle collecties tegelijk of in prenten en tekeningen, kaarten en affiches, gebruik dan ‘vrij zoeken’.

  • Bij de fotoverzameling is de voorstelling het uitgangspunt voor de datering (jaar en indien bekend maand en dag), bij prenten, tekeningen, kaarten en affiches wordt het jaar van vervaardiging vermeld. Wanneer de datering van de gevonden afbeelding geschat is, staat er ‘ca.’ voor.

  • Hierbij ook drukkers en uitgevers

  • Op de namen van buurten, wijken en stadsdelen kunt u overzichtsafbeeldingen opzoeken als luchtfoto’s of perspectiefprenten. Afbeeldingen van straten in een bepaalde buurt kunt u alleen opzoeken door op individuele straatnamen te zoeken.

Vignette Gemeente Den Haag

Colofon

Haags Gemeentearchief

Gepubliceerd: 18 maart 2013
Laatste wijziging: 18 maart 2013
 
Deze website wordt bijgehouden door het Haags Gemeentearchief. Bij het archief vindt u informatie over Den Haag, Loosduinen en Scheveningen van de 14e eeuw tot nu.

Het Haags Gemeentearchief is gevestigd in het stadhuis aan het Spui. U kunt daar de studiezalen bezoeken als u meer wilt weten over uw Haagse familiegeschiedenis of over de geschiedenis van de stad.


Heeft u opmerkingen over de informatie in de Haagse Beeldbank of heeft u een andere vraag aan het Haags Gemeentearchief? Stuurt dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u een andere vraag aan de Gemeente Den Haag, ga dan naar contact.