• Met het * teken kunt u zoeken naar termen waarvan u de spelling niet exact weet, of termen waarbij spellingsvarianten voor kunnen komen. Voorbeeld: met de zoekterm Eland* vindt u zowel ‘Eland’ , ‘Elandts’ als ‘Elands’.

 • N.B. Alleen voor de fotoverzameling. Wilt u op straatnaam zoeken in alle collecties tegelijk of in prenten en tekeningen, kaarten en affiches, gebruik dan ‘vrij zoeken’.

 • Bij de fotoverzameling is de voorstelling het uitgangspunt voor de datering (jaar en indien bekend maand en dag), bij prenten, tekeningen, kaarten en affiches wordt het jaar van vervaardiging vermeld. Wanneer de datering van de gevonden afbeelding geschat is, staat er ‘ca.’ voor.

 • Hierbij ook drukkers en uitgevers

 • Op de namen van buurten, wijken en stadsdelen kunt u overzichtsafbeeldingen opzoeken als luchtfoto’s of perspectiefprenten. Afbeeldingen van straten in een bepaalde buurt kunt u alleen opzoeken door op individuele straatnamen te zoeken.

Vignette Gemeente Den Haag

Dubbelportret van Wilhelmina Frederika Louise Charlotte Marianne (1810-1883) prinses van Oranje-Nassau, dochter van koning Willem I, en haar echtgenoot Frederik Hendrik Albert (1809-1872), prins van Pruisen, borstbeelden, frontaal weergegeven. De prinses heeft het haar opgestoken met een scheiding in het midden en een vlecht over haar achterhoofd. Het haar van de prinses wordt gesierd door een rozetakje. Zij draagt een parelcollier rond haar hals en is gekleed in een japon met pofmouwtjes en vierkante halsuitsnijding. Prins Albert heeft kort krullend haar en is gekleed in een uniform met epauletten en hoog opstaande kraag. Op zijn linker borst zijn enkele onderscheidingstekends gespeld. Het paar is omgeven door wolken. Boven hun hoofden zweeft Pallas Athene die lauwerkransen boven de hoofden van het paar houdt. Boven het hoofd van Pallas Athene hangt het monogram van het paar. Links boven, in de wolken, zweeft Cupido die een pijl schiet door het monogram van het paar. Onder het portret staat de volgende tekst: Dédié à S. (- dubbel gekroond wapenschild - ) M.La Reine.

Pagina 2 van 15423
Resultaten 2 - 2 van 15423
 • Eerste
 • Laatste

Uw reactie

Spelregels

 • Reacties die voor een breed publiek interessant zijn, komen naast de afbeelding te staan. Een redactie beslist hierover.
 • De beeldbank toont uw e-mailadres niet. Het insturen van een oproep om in contact te komen met andere (oud-)Hagenaars heeft daarom geen zin.
 • Wanneer u ons op een fout wijst, voeren wij de verbetering(en) door in de beeldbank. Uw reactie wordt niet geplaatst.
 • Als u ons een vraag wilt stellen, doet u dat dan via haagsgemeentearchief@denhaag.nl, onder vermelding van het identificatienummer. Hier gestelde vragen worden niet in behandeling genomen.
 • Hier gestelde vragen om een afbeelding te ontvangen, worden niet in behandeling genomen. Voor zover bestellen mogelijk is, kan dat via het winkelwagentje-icoon onder de afbeelding. Is die icoon er niet, dan is bestellen niet mogelijk.
 
 

Reacties

Geen reacties