• Met het * teken kunt u zoeken naar termen waarvan u de spelling niet exact weet, of termen waarbij spellingsvarianten voor kunnen komen. Voorbeeld: met de zoekterm Eland* vindt u zowel ‘Eland’ , ‘Elandts’ als ‘Elands’.

 • N.B. Alleen voor de fotoverzameling. Wilt u op straatnaam zoeken in alle collecties tegelijk of in prenten en tekeningen, kaarten en affiches, gebruik dan ‘vrij zoeken’.

 • Bij de fotoverzameling is de voorstelling het uitgangspunt voor de datering (jaar en indien bekend maand en dag), bij prenten, tekeningen, kaarten en affiches wordt het jaar van vervaardiging vermeld. Wanneer de datering van de gevonden afbeelding geschat is, staat er ‘ca.’ voor.

 • Hierbij ook drukkers en uitgevers

 • Op de namen van buurten, wijken en stadsdelen kunt u overzichtsafbeeldingen opzoeken als luchtfoto’s of perspectiefprenten. Afbeeldingen van straten in een bepaalde buurt kunt u alleen opzoeken door op individuele straatnamen te zoeken.

Vignette Gemeente Den Haag

Populierstraat 109, de Eerste Christelijke Hogere Burgerschool, aula met ...

Pagina 14 van 14
Resultaten 14 - 14 van 14
 • Eerste
 • Laatste

Uw reactie

Spelregels

 • Reacties die voor een breed publiek interessant zijn, komen naast de afbeelding te staan. Een redactie beslist hierover.
 • De beeldbank toont uw e-mailadres niet. Het insturen van een oproep om in contact te komen met andere (oud-)Hagenaars heeft daarom geen zin.
 • Wanneer u ons op een fout wijst, voeren wij de verbetering(en) door in de beeldbank. Uw reactie wordt niet geplaatst.
 • Als u ons een vraag wilt stellen, doet u dat dan via haagsgemeentearchief@denhaag.nl, onder vermelding van het identificatienummer. Hier gestelde vragen worden niet in behandeling genomen.
 • Hier gestelde vragen om een afbeelding te ontvangen, worden niet in behandeling genomen. Voor zover bestellen mogelijk is, kan dat via het winkelwagentje-icoon onder de afbeelding. Is die icoon er niet, dan is bestellen niet mogelijk.
 
 

Reacties

 • Jan van der Burgh

  6 juni 2016

  Een aantal jaren geleden is de Aula in zijn geheel gerenoveerd. Er is een vide in aangebracht met daaronder een schuifwand én een krachtige beamer die foto's, video's, etc. op de muur kan projecteren waar het orgel heeft gezeten. De Aula wordt niet meer als sportzaal gebruikt. De kantine die we van oorsprong hadden was door een groter aantal leerlingen te klein geworden dus daar wordt de Aula tijdens de pauze ook voor gebruikt. Tijdens de lessen wordt de zaal gebruikt als studiehuis. Op de vide is er voor de docenten ruim plaats rustig te werken. Aan het plafond hangt een groot raamwerk waar toneellampen aangehangen worden als er een muziekfestival of een Musical is.
  Het enige wat nog hetzelfde is aan de Aula van 1925 zijn de glas-in-lood ramen en de houten vloer. De lijnen op de vloer zijn wel weg.

 • Jan van der Burgh

  6 juni 2016

  Een aantal jaren is de Aula in het geheel gerenoveerd. Er is een vide in aangebracht

 • J. van der Burgh ( jvdburgh@depopulier.nl of

  18 maart 2002

  'Wat prachtig om onze oude aula weer eens terug te zien. Helaas is er weinig meer van over. Het enige wat nog over is zijn de glas-in-lood-ramen, de muren en de houten vloer. De zaal wordt nu voornamelijk als sportzaal gebruikt. Van het orgel het podium en de lambricering langs de muren is niets meer over. Het facet stucwerk in het plafond is ook verdwenen omdat er lokalen op het dak van de aula zijn gebouwd. We kijken nu tegen een systeemplafond aan. Wel is de akoestiek verbeterd door de muren te bekleden met tapijt en we hebben toch nog wat sfeer in de zaal terug kunnen brengen door diverse soorten verlichting. Buiten het feit dat het hoofdzakelijk een sportzaal geworden is wordt de zaal ook gebruikt voor o.a. ouderavonden, toneelzaal, diploma-uitreikingen, disco- en andere feestavonden en tentoonstellingsruimte. Vriendelijke groeten, J. van der Burgh concierge, Christelijk College De Populier.'

  G. de Haas (gjdehaas@cox.net); 12-04-2004: 'In 1952 toen ik net 12 jaar oud was zat ik in mijn korte, manchester broek in deze aula aan een tafeltje een paar dagen(met veel anderen) aan mijn toelatingsexamen te werken. Ik herinner mij het gekleurde licht van de glas-in-lood-ramen want het was een zonnige periode. Later, als leerling van de HBS, werd het minder indrukwekkend, maar het bleef altijd de 'Aula' -- een zaal voor speciale gelegenheden, toespraken, voordracht en herdenkingen.'